Elkészült a Pest Megyei Kupa 1. fordulójának párosítása

2019.07.17

Az MLSZ Pest Megyei Igazgatóság Versenyirodája július 16-án, kedden kisorsolta a Pest Megyei Kupa 1. fordulójának menetrendjét, melynek értelmében a Kakucs KSE az alábbi időpontban érdekelt:

2019.08.28., szerda 17.00, Kakucs: Kakucs KSE - Dánszentmiklós KSK

A versenysorozat augusztus végén előselejtezőkkel veszi kezdetét, melynek következtében a 76 indulóból 58 marad. Ennek oka, hogy három csapat képviselteti megyénket a Magyar Kupa főtábláján, így ők erőnyerőként csak a 3. fordulóban csatlakoznak. A második játéknap találkozói szeptember 11-ére, szerdára lesznek kiírva. A 3. fordulót - a 29 továbbjutóval és a 3 erőnyerővel (32 csapat) - várhatóan szeptember 18-án bonyolítják le.

76 sportszervezet nevezett az idei Pest Megyei Kupa-versenysorozatra, 46 kötelezően (I. és II. osztályúak az FC Dabas II. és a Taksony II. kivételével), valamint "önkéntes alapon" 30 III. és IV. vonalbeli gárda.

A versenyiroda által kialakított lebonyolítási szisztéma szerint az 1. forduló résztvevői csak a 30 alacsonyabb osztályú induló közül kerültek ki, mégpedig oly módon, hogy területi elv alapján öt csoportba (3 db hatosba, 1 db négyesbe és 1 db nyolcasba) lettek beosztva a nevezettek.

Az 1. forduló mérkőzései 2019. augusztus 28. (szerda) 17.00 órára, míg a 2. játéknap összecsapásai 2019. szeptember 11. (szerda) 16.30 órára lesznek központilag kiírva.

Természetesen az eredeti időpontoktól közös megegyezéssel eltérhetnek a csapatok - a módosítást a szokott módon (az IFA-rendszeren keresztül) kell benyújtani. Mindennek köszönhetően - amennyiben a feleknek megfelel és úgy gondolják - akár már az augusztus 24-25-i hétvégén lejátszhatják (akinek nincs még bajnokija) az 1. fordulóbeli mérkőzésüket. (Amennyiben egy Pest megyei csapat MK-mérkőzése véletlenül egybeesne a kisorsolt PMK-találkozójával, abban az esetben az összecsapás hivatalból is elhalasztásra kerülhet.)

1. forduló

Dány - Kistarcsa; Pécel - GEAC-FISE; Kóka - Ecser; Zsámbok - Tóalmás; Szigetcsép - Szigetszentmárton; Inárcs - Ócsa; Gyál - Szigethalom; Nagykovácsi - Perbál; Dunabogdány - Pilisvörösvár; Ceglédbercel - Tápiógyörgye; Kakucs - Dánszentmiklós; Tápióság - Csévharaszt; Zebegény - Szob; Erdőkertes - Püspökszilágy; Fót - Galgagyörk.

A pontos menetrendek már megtalálhatók az adatbank.mlsz.hu oldalon.

A Pest Megyei Kupában továbbjutó csapat meghatározása:

1. a rendes játékidőben győztes csapat;

2. döntetlen esetén, ha különböző bajnoki osztályban szerepelnek a csapatok, akkor az alacsonyabb osztályú csapat;

3. döntetlen esetén, ha azonos bajnoki osztályban szerepelnek a csapatok, akkor a továbbjutás tizenegyesrúgásokkal dől el a Labdarúgás Játékszabályainak rendelkezései szerint (hosszabbítás tehát nincs; a büntetőpárbajt a hagyományos módon kell lebonyolítani).

pest.mlsz.hu