Kakucs Sportja megújult - Horváth Zoltán elnökségi tag évértékelő beszéde

2018.12.20

" A 2014-es önkormányzati választáson mérettem meg magam először, s a választók bizalmából községünk képviselője lehettem. Utólag is hálás vagyok az Önök támogatásáért! A tenni akarás motivált, szándékom volt a helyi sportélet megújítása ("Kakucs megújul"), a fiatalok bevonásával igazi közösség építése.

A választást követően, az új testületben az Ifjúsági és Sport Bizottság elnöke lettem. Ezt követően tagsági felkérést kaptam az éppen újjáalakuló Kakucsi Sport Egyesület elnökségébe is. Megtiszteltetésként tekintettem a felkérésekre, s nagy lelkesedéssel láttam munkának.

Jelen írásomban e tevékenységemről szeretnék beszámolni.

Borzasztó nehéz helyzetben lévő egyesületet kaptunk örökségül, az első év a túlélésről, a helyzet konszolidálásáról szólt. Hála a fiatal és tettre kész új vezetőségnek, illetve a Polgármester Asszony és a képviselőtestület hathatós támogatásának, 2016-tól nekiláthattunk a "építkezésnek". Maradva az építőipari hasonlatnál: a KSE újjáépítésénél az alapot a gyermekek adták és adják jelenleg is. Úgy tartja a mondás: egy ház sosincs kész. Nyilván ez igaz az egyesületre is: folyamatos fejlesztésre, csinosításra szorul napról napra, évről évre. Jelen pillanatban viszont büszkén jelenthetem, hogy 7 utánpótlás korosztályunk, felnőtt és öregfiúk csapatunk alkotja nem is oly kicsiny családunkat!

Tradíciót ápolunk és teremtettünk: évenként megrendezzük a Balog Tibor nosztalgiamérkőzést és a sportbálunkat. Személy szerint az utóbbi esztendők nosztalgiamérkőzéseire különösen büszke vagyok. Méltó módon, az összes utánpótlás korosztály bevonásával ünnepeljük meg Tibort és sportszerető közösségünket!

Dolgos évek állnak mögöttünk, de a jövő is tartogat kihívásokat: 2019 tavaszán elkezdjük az új, modern öltöző építését!

Önkormányzati munkám mellett a Kakucsi Dream Team Egyesület elnökségi tagjaként is tevékenykedem. A két tisztség szorosan összefonódik, a KDT civil egyesülettel is a helyi közösségért dolgozunk. Évek óta aktív részesei vagyunk a kakucsi rendezvényeknek, a sátrunknál bárkit, bármikor szívesen vendégül láttunk!

Fontos feladatomnak tartom a lakosságot folyamatosan tájékoztatni a közösségi médiában a helyi sportélet aktuális eseményeiről.

"A jövő a múltból táplálkozik, nem választhatók el. Összetartoznak, mint a hegy és a völgy, a tenger és a szárazföld." Én is ebből az elmúlt négy évből szeretnék táplálkozni a továbbiakban, érzem magamban az erőt a folytatáshoz! A Polgármester Asszonnyal, a Képviselő-testülettel és a Községi Sportegyesület elnökségével hatékony egységet alkotunk, s győztes csapaton miért változtatnánk?

Együtt erősek vagyunk!"