November elejétől lehet majd nevezni a 2019/2020. évi Pest Megyei Futsal7végékre

2019.10.28

Az idei évadban vegyes U11-es és U13-as, valamint fiú U15-ös és U17-es, továbbá férfi U20-as, felnőtt és öregfiú, illetve leány U17-es és női felnőtt tornákat ír ki az igazgatóság, melyekre november elejétől lehet majd nevezni az IFA-rendszeren keresztül. A versenykiírásokat és a legfontosabb tudnivalókat a nevezés meghirdetésével egy időben tesszük majd közzé.

Az U11-es, az U13-as és az U15-ös (I. és II. osztályú) versenyek tornarendszerű bajnokságok lesznek majd, míg a többi megmérettetés kieséses torna.

Az U11-es, az U13-as és az U15-ös (I. és II. osztályú) pontvadászatok már idén december elején elkezdődnek, míg a többi program csak januárban.

Az idei évadban az U11-es és U13-as korosztályokban történő indulás NEM VÁLTJA ki a téli Bozsik-tornákon való szereplést, ezért csak azok nevezzenek majd az adott korosztályú PMF7végére, akik gond nélkül meg tudják majd oldani a kiállást abban az esetben is, ha a két rendezvény egy időben lesz.

A tavalyi év után idénre jelentkezési limitet vezetünk be az U11-U13-U15-ösöknél, amely korosztályonként 96 csapat. Túljelentkezés esetén a Pest megyei sportszervezetek előnyt élveznek majd a más megyei indulókkal szemben, ahogy az első számú csapatok a tartalékcsapatokkal szemben. A jelentkezéseket nem feltétlenül időrendben vesszük majd figyelembe, de a határidőn túli regisztrálás hátránynak számít majd.

Mivel a PMF7vége indulás nem váltja ki a téli Bozsik-tornákon való szereplést, valamint a folyó évadban klubonként és korosztályonként csak egy csapat után jár TAO-támogatás, ezért a tavalyi évhez képest létszámcsökkenésre és a 96 csapatos határértéken belüli nevezésszámra számítunk. De mindezt garantálni nem tudjuk, ezért a más megyei indulók alaposan gondolják át, hogy minket választanak-e - főleg úgy, hogy Budapesten hamarabb lezárul a nevezés, mint ahogy nálunk megnyílna.

A sorozatok az elnevezésekhez immáron 2002, az első téli Pest megyei teremtorna óta hűen továbbra is hétvégenként zajlanak majd.

Mivel a versenyeken ezúttal is csak és kizárólag azok a játékosok léphetnek pályára, akik a benevezett sportszervezet igazolt futsaljátékosai, továbbá érvényes futsal-versenyengedéllyel és sportorvosi igazolással rendelkeznek, ezért ezen kritériumokra a felkészülést már most érdemes elkezdeni!

pmlsz.hu