Tolerancia kupa 2019

2019.09.05

A rendezvény célja az összetartozás megtapasztalása és erősítése.

A vallási tolerancia jegyében felekezetek közötti focibajnokságot és családi napot rendezett a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) szeptember 1-jén Budapesten, a kőbányai Merkapt sportpályán.

A szövetség az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, hogy immár negyedik alkalommal játszanak majd barátságos mérkőzéseket a magyar - keresztény és zsidó - felekezetek 14 év, illetve 10 év alatti képviselői, a rendezvény célja az összetartozás megtapasztalása, erősítése volt.

A bajnoksággal párhuzamosan tartandó családi napon a résztvevők és hozzátartozóik kipróbálhatták az arcfestést, az ugrálóvárat és a különböző családi vetélkedőket - fűzték hozzá.

Közölték: szeptember 2-ától, húsz csapat részvételével ismét megrendezik az egész országot átfogó Tolerancia Kupát is, a harmadik alkalommal meghirdetett eseménysorozat célja, hogy a különböző felekezetekhez tartozó magyar gyerekek a sport segítségével közelebb kerüljenek egymáshoz.

Az idén az eseményt szervező Mazsihisz mellett Berettyóújfalu, Solt, Poroszló, Kakucs, illetve Kőbánya katolikus közössége, a kiskunhalasi, a nógrádsápi, a hévizgyörki református és a pilisi evangélikus gyülekezet, valamint a Hit Gyülekezete küldi el csapatait a 10 év és a 14 év alattiak kategóriájában.

Mint írták, a torna mára komoly rendezvénnyé nőtte ki magát, védnökei között van Heisler András, a Mazsihisz elnöke.

A rendezvényről Horváth Zoltán a Kakucs KSE elnökségének tagja nyilatkozik.

Tolerancia kupa 2019 a vallási béke jegyében! Az a megtiszteltetés érte egyesületünket, hogy már második alkalommal meghívást kaptunk a hagyományos Tolerancia kupára. Községünket a Kakucsi katolikusok néven képviseltük. Két fiatal korosztályban mérettetük meg magunkat. Az U13-as korosztályban öt győzelemmel tornagyőztes lettek fiaink, a gól királyt Miták Milán személyében is mi adtuk. Az U10-es korosztályban negyedikek lettek a gyerekeink. Gratulálok a felkészítő edzőknek.

 Ami a legfontosabb, ismét egy rangos eseményre vittük el Kakucs jó hírnevét.

Hajrá Kakucs!
Együtt erősek vagyunk!