5. Pest Megyei Aranylabda; megvannak a jelöltek!

Az MLSZ Pest Megyei Igazgatósága által 2012-ben életre hívott, azóta minden évben odaítélt Pest Megyei Amatőr Aranylabda a hagyományokhoz híven ezúttal is az igazgatóság Idénynyitó Évzáró rendezvényén kerül átadásra, mely a tervek szerint február végén, vagy március elején lesz a Megyeháza Dísztermében. A jelöltlistával és a szavazással kapcsolatban azonban az eddigiekhez képest komoly változások történtek, a legfontosabb módosításokat és a voksolás menetét foglaljuk most össze.
A legnagyobb változtatás a jelöltek létszámát illeti, drasztikusan lecsökkent ugyanis azon labdarúgók névsora, akik elnyerhetik a kitüntetést; 10 futballista közül kerül majd ki a 2016-os év győztese.

Előzetesen bővebb volt a lista, melyre az igazgatóság médiapartnere, a Sportszelet által közölt Pest megyei I. és II. osztály játékosrangsorának tavaszi és őszi 1. helyezettjei; az ezen időszak alatt a legtöbb forduló válogatottja címmel rendelkező játékosai; a 2015/2016-os, valamint a 2016/2017-es szezon felnőtt gólkirályai és góllövőlista éllovasai; illetve a Pest Megyei Amatőrválogatottban kiemelkedő teljesítményt nyújtó labdarúgók kerültek fel. A közel 30 főt számláló lajstromot végül a Pest Megyei Igazgatóság és a Sportszelet munkatársai szűkítették le, kialakítva ezzel a végleges tízfős mezőnyt.

A jelöltek kétféleképpen juthatnak pontokhoz: egyrészt szakmai úton, a Pest megyei NB-s, valamint az I., II. és III. osztályú felnőtt csapatok edzői és csapatkapitányai rendelkeznek ugyanis szavazati joggal, akik a már megszokott módon, három jelöltre adhatják le voksaikat. Az első helyre rangsorolt játékos 5 (öt), a második 3 (három), a harmadik 1 (egy) pontot kap. Rajtuk kívül szavazati joggal bírnak még az OTP Bozsik Program egyesületi és intézményi moduljában dolgozó alközpont- és csoportvezetők, a Pest megyei sajtótermékek főszerkesztői, az MLSZ Pest Megyei Társadalmi Elnökségének elnöke, alelnöke és tagjai, a Pest megyei bizottságok elnökei, illetve a Pest Megyei Igazgatóság igazgatója és munkatársai. Természetesen idén is szabály, hogy egyazon személy csak egyféle jogosultsága alapján voksolhat.

Szavazni e-mailen (antalics.adam@mlsz.hu), vagy SMS-ben (+36 30 7742 687) lehet, a voksok mellett viszont mindenképpen fel kell tüntetni a szavazó nevét és egyesületét/titulusát, különben a szavazat érvénytelen.

Ezen kívül az igazgatóság Facebook-oldalán (https://www.facebook.com/pmlsz/) közönségszavazásra is lesz lehetőség, méghozzá a következő módon.

Egy új fényképalbumba felkerül a 10 jelölt fényképe, a képekre érkezett lájkok alapján pedig az alábbi pontok adódnak hozzá a jelöltek összpontszámához:

1. helyezett – 100 pont

2. helyezett – 75 pont

3. helyezett – 50 pont

4. helyezett – 40 pont

5. helyezett – 30 pont

6. helyezett – 25 pont

7. helyezett – 20 pont

8. helyezett – 15 pont

9. helyezett – 10 pont

10. helyezett – 5 pont

A szavazás határideje: február 24., péntek 12.00 óra

A 2. Idénynyitó Évzárón az 1-3. helyezett játékos részesül díjazásban.

A 2016-os Pest Megyei Amatőr Aranylabda-szavazás jelöltjei

A Pest Megyei Amatőr Aranylabda korábbi győztesei:

2012: Wrábel József

2013: Less Krisztián

2014: Rusvay Gergely

2015: Faragó István

2016: ?