Az új internetes ügyintézés még nem indul el, de a változások elkezdődtek

Ezúton tájékoztatjuk az egyesületeket, hogy részint belső értékelések, részint felhasználói visszajelzések alapján a projektvezetés azt a döntést hozta, hogy az IFA-rendszer tesztelésére és oktatására a korábban tervezettnél több időt biztosít. Az a cél, hogy az új rendszer bevezetése biztonságosan és a felhasználók kielégítő szintű felkészítése, oktatása mellett valósuljon meg. Az MLSZ-es ügyintézés tehát a továbbiakban is az eddig használt irodarendszerben (iroda.mlsz.hu és mlsz.info) valósul meg. A további menetrendről hamarosan tájékoztatást adunk.
Felhívjuk a klubok figyelmét, hogy az IFA (Integrált Futball Alkalmazás) közeljövőben történő élesítése után mindenképpen szükség lesz egy digitális ügyintézőre, aki felhasználói szintű számítógépes ismeretekkel rendelkezik, továbbá az ügyintézéshez nélkülözhetetlen lesz a rendszerhez szükséges eszközök beszerzése, úgymint:

- laptop vagy asztali számítógép;
- szkenneres (!) nyomtató;
- internet-elérhetőség.

Javasoljuk azoknak a sportszervezeteknek, amelyeknek a fent felsorolt eszközök közül valamelyik még hiányzik, hogy minél előbb építsék be a TAO-programjukba azt, vagy szerezzék be más forrásból, mert ezek nélkül a napi ügyintézés ellehetetlenedik, s így az egyesület hatékony működése is veszélybe kerülhet!

Tájékoztatjuk továbbá az érintetteket, hogy amint arról már korábban is beszámoltunk, a NYIÁB-ügyfélfogadás rendje július 1-jétől megváltozik az alábbiak szerint:

- versenyengedélyt (az IFA bevezetését követően igazolást és átigazolást is) csak és kizárólag digitálisan lehet kérelmezni;
- a benyújtott igazolási, átigazolási és versenyengedély-kérelmek átfutási ideje minimum 3 (három) munkanap, azok elkészítését személyesen megvárni nem lehetséges;
- átigazolási időszakban nem lesz lehetőség személyesen fizetni a pénztárban, helyette minden esetben átvételi elismervényt kap kézhez az ügyintéző, és a számlát később postázza ki igazgatóságunk, melyet átutalással tudnak rendezni.

forrás.pmlsz.hu