Elérhető a Pest megyei III. osztály (csoport)beosztása

A nevezések összesítése és a hiánypótlások befogadása után az MLSZ Pest Megyei Igazgatóságának Versenybizottsága beosztotta, hogy mely sportszervezetek indulhatnak a 2016/2017. évi férfi felnőtt nagypályás Pest megyei III. osztályú labdarúgó-bajnokságokban.
A csoportok kialakítása ezúttal is a területi elv mentén zajlott, emellett több tényező is befolyásolta a bajnokságok létszámát.

A 2016/2017-es évadban már csak három csoportban zajlanak a megyei másodosztályú küzdelmek, így a számos újonnan alakult, valamint a kisebb-nagyobb szünet után ismét csapatot indító sportszervezetek mellett a több „megye-kettes” kieső miatt is gyarapodott a Pest megyei legalsó osztály létszáma. A most induló versenyévben tehát 7 csoportban összesen 98 sportszervezet felnőtt csapata került besorolásra.

Kiegészítés a csoportbeosztásokhoz, hogy a Dunakeszi Vasutas azért került az Északi csoportba, mert még nem dőlt el, hogy hol lesz a hazai pályájuk (előfordulhat, hogy nem Dunakeszin, hanem Nagymaroson, vagy annak környékén játsszák majd a hazai mérkőzéseiket). Úgy gondolkodtunk, amennyiben mégis Dunakeszin – vagy környékén – lenne a hazai pályájuk, az könnyebben megközelíthető az Északi csoport együttesei számára, mint Nagymaros az Északkeleti csoport csapatainak. Az alább elérhető térképen látható, hogy a Csörögi Reménység pedig Kosdot jelölte meg a hazai mérkőzéseik színhelyéül.

Fontos információ még, hogy az elmúlt hetekben megkérdeztük a tartalékcsapatot indító sportszervezeteket egy a labdarúgók visszajátszatása szempontjából megkötések nélküli külön tartalékbajnokság beindításáról, azonban a többség a területi elvű beosztás mellett voksolt, így maradt minden a régiben.

- A 2016/2017-es szezon Pest megyei III. osztályának csoportonkénti mezőnye ábécésorrendben:

- A 2016/2017-es szezon Pest megyei III. osztályának mezőnye térképre tűzve:

Az MLSZ hatályos Versenyszabályzatának III. fejezet, 22. § c) pontja – amely a csoportbeosztást szabályozza – szerint: „A csoport (verseny) besorolás végleges, ellene fellebbezésnek helye nincs.

forrás:pmlsz.