Gratulálunk Prohászka Csabának!

Tavaly április végén dőlt el, hogy örülhet minden – különösen a sport iránt rajongó – dabasi szíve. A város férfi kézilabdacsapa eddig soha nem látott sikert ért el, bejutott az NB I-be, és a 2017–2018-as idényt már a legjobbak között kezdte.

Beérett Prohászka Csaba klubelnök, a háromszoros paralimpikon teniszező és csapata tízéves munkája, tudatos építkezése, amelyhez a Pest megyei város stabil hátteret adott. Ennek is köszönhető, hogy az újoncnak nem lesznek kiesési gondjai, sőt a K&H Liga középmezőnyének egyik legstabilabb, idény közben is tudatosan, okosan erősítő tagja.
Dabas város sporttörténelmet író sikerét és az egyre eredményesebb folytatást profi szakmai stáb garantálja, hiszen Szilágyi István, a volt világválogatott kézilabdázó és Tomori Győző, a kitűnő fiatal edző mintegy 300 tagú utánpótlásbázist is felügyel. Ebből folyamatosan építik be a szakemberek a játékosokat a felnőttcsapatba, amely a 2017–2018-as idényben olyan együttesekkel méri össze a tudását az OBO Arénában, mint a BL-szereplő Veszprém és Szeged.
Dabas méltán híres sportcsarnoka, az OBO Aréna az elmúlt évek során már sok hazai és nemzetközi kézilabdás eseménynek adott otthont. Játszott itt az FTC női BL- és EHF-kupa-mérkőzést, valamint válogatott meccseknek is kitűnő házigazdája volt.
A férficsapat mellett persze magára a klubra is érdemes odafigyelni, mert Dabas város és régiójának legdinamikusabban fejlődő sportegyesülete. A magas színvonalú sport mellett kiemelten fontosnak tartják a dabasiak a társadalmi szerepvállalást. Ezért a Dabas VSE KC példaértékű megállapodást kötött a Munkahely a családokért alapítvánnyal, hogy együtt, karöltve segítsék a helyi családok életét.
A „Családokat a lelátóra” programjukon keresztül célul tűzték ki, hogy gondoskodnak a régió családjainak folyamatos, ingyenes kézilabdaprogramjairól, továbbá az ezekben résztvevő családok gyermekeinek az ingyenes részvételről a dabasi utánpótlás-nevelésben. A megvalósításban kiemelt támogatói szerepet vállal a Bro-Ker-Bét Kft. és a Trendház 2000 Kft.
Aztán február 17-én az OBO Arénában Kiszel Gábor, a Bro-Ker-Bét Kft. igazgatója, Temesi István, a Munkahely a családokért alapítvány kuratóriumának elnöke, Kőszegi Zoltán, Dabas polgármestere, Balázs Róbert, a Trendház Kft. igazgatója és Prohászka Csaba, a Dabas VSE KC elnöke a szponzorációs tábla felmutatásával hivatalosan is elindította a közös a munkát.
Az alapítványról annyit, hogy 2017-ben azzal a céllal alakult Dabason, hogy segítséget nyújtson családoknak és egyéneknek a munka és a magánélet összehangolásához, valamint segítse az önhibájukon kívül hátrányos helyzetbe jutottak életének és anyagi helyzetének rendezését. Célja továbbá, hogy elterjessze a családbarát munkahelyek kultúráját és támogassa a már meglévőket, valamint a munkahelyek megtartása érdekében támogassa a munkavállalók képzését, szükség esetén átképzését, javítsa a munkavállalók stressztűrő képességét az egészséges életmód megvalósítása, a rendszeres sporttevékenységek által.
A régi világválogatott kézilabdázó nevével biztosan be lehet csalogatni Dabason az edzésre és a meccsekre a sportra kicsit is fogékony gyerekeket és felnőtteket. Vonzza ugyanakkor Szilágyi István edző a nézőtérre a szurkolókat is, meg a mecénási szerepre a szponzorokat. Az utóbbi hónapok kiemelkedő eredményeinek elérésében, a csapat remek taktikájának kidolgozásában és megvalósításban főszerepet játszott és játszik Szilágyi edző-sportigazgató, az FTC régi klasszis beállósa, aki 1972 és 1983 között 214-szer játszott a válogatottban, kétszer a világválogatottba is meghívták, majd 29 évig Ausztriában edzősködött. Leghíresebb tanítványai a fiai, a Kiellel BL-győztes Szilágyi Viktor és váci női tréner, Szilágyi Zoltán. Az egykori játékosnak, valamint acsapattal „meccselő” Tomori Győző edzőnek (a válogatott Tomori Zsuzsanna bátyja) a tavasszal is sok feladata lesz, hogy tovább erősítse a csapat helyét az első osztályban.
nso.hu