Január 15-én kezdődött és február 14-ig tart a téli átigazolási időszak

Az MLSZ Pest Megyei Igazgatóság Igazolási és Átigazolási Bizottsága ezúton tájékoztatja a megyei sportszervezetek vezetőit és képviselőit, hogy a 2016/2017-os bajnoki szezonban a téli átigazolási időszak az alábbiak szerint alakul.
Valamennyi szakágban (labdarúgásban és futsalban) – a felnőtt, az öregfiúk és valamennyi utánpótlás korosztályban is egységesen 2017. január 15-től egészen 2017. február 14. éjfélig lehet egyesületet váltani. Átigazolásra csak abban az esetben van lehetőség, ha az átadó sportszervezet hozzájárul az átigazoláshoz (bővebben: Nyilvántartási, Igazolási és Átigazolási Szabályzat 23. oldal). Egyben felhívjuk a csapatvezetők figyelmét, hogy az amatőr férfi, női valamint futsal 19 év feletti labdarúgó belföldi átigazolásakor, a téli átigazolási időszakban az átadó sportszervezet működési költségtérítést kérhet, melynek maximum összegét a Nyilvántartási, Igazolási és Átigazolási Szabályzat (NYIÁSZ) 17. oldalán található A táblázat tartalmazza. Az utánpótláskorú labdarúgók esetében a nyárihoz hasonlóan a téli átigazolási időszakban is a NYIÁSZ 17. oldalán található B táblázat a mérvadó.

Fontos információ a fényképcserékkel kapcsolatban, hogy a sportszervezetek csak az új „szűz”) igazolásaik, valamit az átigazolási kérelmeik esetében viszik fel az új elektronikus ügyintézési rendszerbe az új fotókat az Integrált Futball Alkalmazásba, saját labdarúgóik a tömeges fényképcseréit továbbra is igazgatóságunk részére kell eljuttatni e-mailben, kötelezően feltüntetve a labdarúgó nevét, valamint az azonosító kódját.

Az új igazolásokhoz – természetesen csak azokról van szó, akik még nincsenek regisztrálva a rendszerben – számukra a kötelezően előírt, feltölteni szükséges dokumentumok az alábbiak:

– személyi igazolvány és/vagy anyakönyvi kivonat
– igazoló lap;
– NYIÁSZ 4. számú melléklete.

A nyomtatványok letölthetők az alábbi linkekre kattintva:

Átigazoló lap

Megállapodás-minta a működési költségtérítéshez

NYIÁSZ 4. számú melléklet

Elérhetőségeink:

Seida Csaba, IÁB-irodavezető
Telefon: 06-30/77-42-683
E-mail: Seida.Csaba@mlsz.hu

Kovács Krisztián, IÁB-munkatárs
Telefon: 06-30/77-42-684
E-mail: Kovacs.Krisztian@mlsz.hu

forrás: igazgatosagok.mlsz.hu