Jelentkezzetek Ti is!

Jelentkezzetek Ti is: február 9-ig még szabad a pálya! Segítség a leendő játékvezetőknek, motivációs ajándék a kluboknak!

Az eredeti határidőt meghosszabbítva február 9-ig lehet jelentkezni alapfokú játékvezetői képzésre Pest megyében. Az MLSZ Pest Megyei Igazgatósága lehetőségeihez mérten minden téren igyekszik támogatni a fiatal, leendő sípmestereket, ennek ékes példája, hogy az idei játékvezetői tanfolyamot elvégzőknek teljes játékvezetői felszerelést biztosít a működésükhöz. Emellett a klubokat is igyekszik motiválni a megyei sportági vezetés: futball-labdákat kapnak ajándékba azok a sportszervezetek, akik játékost delegálnak a tanfolyamra.
Sokakat talán az induláshoz szükséges anyagi kiadások tántorítanak el a játékvezetői tanfolyamra való jelentkezéstől, hiszen egy teljes mezgarnitúra, valamint az elengedhetetlen kiegészítők (színes lapok, síp, zászló stb.) ára valóban borsos lehet, főként egy tizenéves tanuló vagy egy pályakezdő fiatal számára. A Pest Megyei Igazgatóság ezért úgy határozott, hogy minden sikeres játékvezetői vizsgát tett újoncnak díjmentesen biztosítja a működéshez nélkülözhetetlen kellékeket.

Nem ez az egyetlen kedvezmény azonban, amellyel a szövetség motiválni próbálja a jelentkezőket; sokszor hallani hangokat, miszerint olyan játékvezetőkre lenne szükség – illetve: olyanokra is –, akik rendelkeznek labdarúgó „előélettel”.

Ezen gondolat mentén elindulva a Pest Megyei Igazgatóság úgy határozott, hogy azon sportszervezetek, ahonnan az idei szezonra érvényes versenyengedéllyel rendelkező futballisták jelentkeznek és elvégzik a tanfolyamot, Adidas-labdát kapnak ajándékba, méghozzá a következők szerint:

- 1 fő játékos delegálása esetén a klub ajándékba kap 2 (kettő) db labdát;

- 2 fő játékos delegálása esetén a klub ajándékba kap 5 (öt) db labdát;

- 3 fő vagy annál több játékos delegálása esetén a klub ajándékba kap 10 (tíz) db labdát

A Pest megyei tanfolyam legfontosabb tudnivalói

Helyszín: Budapest, Rózsák tere 1. (Evangélikus Középiskolai Kollégium). Díj: nappali tagozatos diákok részére 16.141 Ft + áfa (bruttó 20.500 Ft); felnőttek részére 20.866 Ft + áfa (bruttó 26.500 Ft).

Részvételi feltételek: betöltött 14. életév; erkölcsi bizonyítvány; a tanfolyami díj befizetése; a tanfolyam foglalkozásainak legalább 70%-án való részvétel; fizikai teszt (amelynek alapfeltétele az érvényes sportorvosi igazolás).

A tanfolyam díja magában foglalja a képzési és vizsgadíjakat, a „Labdarúgás játékszabályai” című könyvet és a képzés elvégzését igazoló oklevelet.

Érdeklődni Fenyvesi Szabolcsnál, hétköznap 10-től 18 óráig a +36 20 293 3433-as telefonszámon, illetve a jvtoborzaspest@gmail.com ímél-címen lehet.