PÉLDAÉRTÉKŰ ÉS MEGINDÍTÓ SZAVAK A KAKUCSI LABDARÚGÁSRÓL, A FOCI SZERETETÉRŐL, A NAGYSZERŰ MUNKÁRÓL - KAPUSUNK, ALMÁSI GÁBOR GONDOLATAI

"- A hétvégi meccset nem a legkedvezőbben vártuk, mivel több játékos nem tudott különböző okok miatt eljönni és mindössze 2-3 cserével indultunk neki a meccsnek. Szerencsére most is látszott, hogy egyre jobban összeszokik a csapat, próbáljuk egymást kisegíteni, és a döntő helyzetekben egyre jobban az ellenfelek fölé tudunk nőni. Sikerült a kapuban gól nélkül hoznom a mérkőzést, úgy érzem most 1:0-nál és 2:0-nál akkor sikerült ziccereket fognom, amikor szükség volt rá. Amikor már több góllal vezettünk, akkor pedig szerencsére az ellenfél csatárai is elbizonytalanodtak, így könnyebb dolgom volt. A helyzeteink nagyobb részét ezen a meccsen sikerült értékesíteni, így fölényes győzelmet arattunk. Pekker Norbit emelném ki csapattársaim közül, aki most is fontos gólokat szerzett, lényegében eldöntötte a mérkőzést, és a gólkirályi címre is esélyes. Hétvégén idegenbeli mérkőzésre utazunk. Szeretnénk mindenképp győzelemmel búcsúzni az évtől, hiszen abban az esetben a dobogóról várhatjuk a tavaszi folytatást. Ez pedig mindegy, hogy milyen osztályról beszélünk, nagyon szép eredmény.
Kakucson nagyon sok év után végre van egy olyan csapat, amely képes küzdeni egymásért. Rengeteg fiatal játékosból állunk, akik helyi kötődésűek, és így tényleg „KAKUCS” csapatáról beszélhetünk, ami nagyon nagy szó a mai amatőr fociban. A „régi” kakucsi csapatból ketten maradtunk Zrak László barátommal, aki 2004 óta igazolt labdarúgója a csapatnak, illetve én a 4. szezonomat kezdtem a csapattal. Laci a Vasas ifjúsági csapatában, én az FTC-ben játszottam, ő a Pénzügyőrben, én pedig az ESMTK csapatában játszottam évekig NB-s szinten. Próbáljuk tapasztalatunkkal, rutinunkkal segíteni a fiatalokat és a csapatot. Feljutásról - azaz visszakerülésről a magasabb osztályba - nem szeretnék előre beszélni, de mindenképp szeretnénk jövőre dobogóra állni, azaz a célunk az első három hely valamelyikének a megszerzése. 
Hétvégén jótékonysági est kerül megrendezésre, ami Kakucs történetében újdonságnak mondható. Minden falu, község, város esetében nagyon jó elképzelés ez, reméljük a megvalósítása tökéletesen sikerülni fog. Nagyon fontos, hogy itt a jótékonyságon van a hangsúly, és itt a kakucsi utánpótlás támogatása a cél. Ez egy mikulás napi mikulás bál a gyerekekért, ahol a befolyt összegből a helyi utánpótlást támogatja az egyesület.

A foci az a sport, ahol a szegény gyerek ugyanúgy együtt játszhat a gazdaggal, másfél órán keresztül egy célért küzdenek, barátságot kötnek, kapcsolatok szövődnek egy életre. Akkor is, ha a gyerekekből nem lesz labdarúgó, rengeteg dolog van, ami miatt érdemes sportolásra bíztatnunk gyermekünket. Beszélhetnénk sablonos szövegekről, egészséges életmódra nevelésről, de a focinak ténylegesen megvannak a maga értékei, és aki emellett a sportág mellett teszi le a voksát, annak biztos, hogy gyermeke a közösségben való viselkedést, a szabályok betartását és a rendszerességet meg fogja tanulni.

                       

Kakucs utánpótláscsapataiban képzett, tapasztalt edzők foglalkoznak a gyerekekkel, a gyerekek MLSZ rendezvényeken vesznek részt, Bozsik tornákra járnak, szóval végre megmozdult valami nálunk is. Ezeket a dolgokat szeretné egyesületünk minél magasabb színvonalon végezni, fejleszteni. A jótékonysági est kitűnő alkalom arra, hogy az egyesületünkben sportoló fiatalok érezzék, szükség van rájuk, tartoznak valahova és kis ajándékkal kedveskedjen nekik a vezetőség, illetve arra is, hogy akik szeretnék valamilyen módon támogatni a fiatalokat, megtehessék azt."